50-talet är på kommande igen!


Mode och trender är något som brukar komma och gå. Ofta varar en särskild trend inte särskilt länge och den brukar inte ligga på toppen mer än några år åt gången innan den blåser förbi och ger plats för nästa nya och heta trend. Något som är säkert är dock att så gott som alla trender  brukar komma på nytt igen efter ett tag, i en lite nyare och ändrad tappning. Detta gäller såväl kläder, frisyrer, smink och inredning. Vad detta beror på kan man ju fundera över. Är det så att trendskaparna helt enkelt inte har någon fantasi och tvingas damma av gamla trender i brist på något nytt för de modetörstiga trendsättarna? Eller är det kanske så att något som är snyggt tål att upptäckas på nytt av generation efter generation, som sedan anpassar den gamla trenden till sin egen tidsperiod?

Vilket som än är fallet så gillar jag skarpt att följa med de nya trenderna inom klädmode och inredning, även om jag inte kan kalla mig för något modelejon som slaviskt skulle följa alla trender. En trend som jag dock har hakat upp mig på särskilt mycket just nu är 50-tals inredning. Jag tycker bara att det är så snyggt och stilrent på ett härligt retro sätt! Det är mycket jordnära och rena färger och enkla former utan onödiga utsmyckningar. Jag har faktiskt gått och kikat lite på en ny TV-bänk i 50-talsstil som skulle passa perfekt i mitt vardagsrum, den heter Hugo och finns på Folkhemmet. Nu måste jag bara spara lite pengar för att jag ska ha råd att lägga vantarna på denna godbit!

  1. No comments yet.
(will not be published)

  1. No trackbacks yet.