Citroën DS Wild Rubis


Tidigare i veckan kunde man på Vi bilägares hemsida läsa om den nya konceptbilen Citroën DS Wild Rubis. Den fångade mångas intresse då den är en snygg och praktisk hybridbil.
Citroën avslöjade nyligen alla detaljer för den nya DS Wild Rubis som spelar upp ljud i takt med ljusmodulernas rörelser. Under förra veckan visade Citroën visade upp bilderna på den lyxiga nya konceptbilen DS Wild Rubis, en bil som siar om framtiden för Citroëns DS-serie. Detaljerna hölls hemliga tills bilen presenterades på en mässa i Shanghai under helgen som var då avtäckandet av bilen ägde rum.

Den nya konceptbilen har en del unika attribut, ett strålkastarsystem med LED-lampor i tre rörliga moduler. När nyckeln vrids om och motorn startas börjar ett ljud- och ljusspel där de tre modulerna flyttar på sig. Konceptbilen pratar också, den gör viskande ljud och ljuset i bilen ändras beroende på vilket ljus man har, hel- eller halvljus. Det finns också andra ljudeffekter.

Citroën DS Wild Rubis är en hybridbil med en prisbelönt bensinmotor på 225 hästkrafter och en elmotor på 70 hästkrafter. Bilen kan också vara fyrhjulsdriven då framhjulen drivs av bensinmotorn meda bakhjulen drivs av elmotorn. När motorerna samarbetar blir bilen fyrhjulsdriven med 295 hästkrafter som märks av vid kraftiga accelerationer och vid svårare vägförhållanden. En hybridbil kan drivas av bara elmotorn om föraren vill vilket innebär utsläppsfri körning på 50 kilometers räckvidd.

Det finns många bilhandlare som kommer att få in bilen framöver jag kan till exempel tipsa om en bilhandlare Stockholm som heter Citroën Center.

  1. No comments yet.
(will not be published)

  1. No trackbacks yet.