Inpackningar


När håret börjar bli slitet är det många som tänker på balsam eller inpackningar. Det finns mängder av bra balsam och inpacnkingar att köpa hos din frisör och det finns flera frisörer i Stockholm som säljer ekologiska skönhetsprodukter. Men varför inte göra en själv?

Det finns många produkter i ditt kök som du kan använda för att göra naturliga skönhetsprodukter. Och bortsett från att spara pengar, så är det bra att göra dina egna skönhetsprodukter, då kommer får du inga konstgjorda ämnen på din hud och i ditt hår. Här kommer två hemlagade hårbalsam/inpackningar som behandlar torrt eller skadat hår:

Även om dessa är enkla recept så är det viktigt att komma ihåg att konditionering smörjer hårstrået, vilket ger mjukhet och förhindrar att håret går sönder och att det blir trassligt. De flesta balsam används efter schamponering, men vissa används före, vissa ska vara kvar i håret under 20 minuter och vissa ska vara kvar natten.

Avokado inpackning

1/2 mosad mogen avokado
1/2 tsk olivolja
3 droppar eterisk olja: lavendel eller rosmarin
Blanda och lägg i håret med fokus på topparna. Låt verka i minst 10 minuter och skölj sedan.

Inpackning med Vinäger
Vinäger lindrar kliande hårbotten, tar bort mjäll och motverkar glanslöst hår. Inpacknigen är bäst för normal och fet hår, snarare än torrt hår. Använd vit vinäger för blondiner, äppelcidervinäger för brunetter och rödvinsvinäger för röda toner. Låt sitta i minst fem minuter om du ska skölja ut det. Du kan dock lämna det i och all lukt försvinner när håret är torrt.

Du behöver:
Äppelcidervinäger
Några droppar eterisk olja
Destillerat vatten

1. Fyll en kvart sätt burk halv med örter (För blondiner: ringblomma och kamomill, för mörkt hår: nässlor). Täck med vinäger och stäng så att det är tätt. Placera burken i en varm plats i 2-3 veckor, skaka dagligen.

2. Sila vinäger och tillsätt eteriska oljor. Förvara i en plastflaska.

3. Blanda ihop burkarna. För fett hår, späd en del blandning ett med fyra delar vatten. För torrt hår, späd en del blandning ett med sex delar vatten. Efter schamponering och sköljning, häll ättika i håret och massera in det i hårbotten. Skölj med vatten.

Lycka till!

  1. No comments yet.
(will not be published)

  1. No trackbacks yet.