Bil till företaget – vi väljer begagnat


Jag ska starta ett eget företag, en transportfirma. Min tanke är att kalla den Transport & Service. Det finns flera olika stadier i att starta ett eget företag. Det första stadiet handlar om att registrera företagsnamn och anmäla sig till skatteverket. Det är viktigt att registrera sig hos bolagsverket, bland annat för när man registrerar sig blir ens företagsnamn skyddat.

Nästa steg handlar om att ansöka om F-skatt eller FA-skatt, anmäla sig för momspliktig verksamhet, lämna in uppgifter för beräkning av preliminär skatt och anmäla sig som arbetsgivare. Initialt kommer det bara vara jag och min kompis som jobbar i företaget. Jag kommer vara VD och min kompanjon kommer sköta mycket av administrationen. Vårt tredje steg handlar om att köpa in en flotta av begagnade bilar. Varför inte leasa tänker ni – och vi har vägt detta fram och tillbaka, och tagit beslutet att köpa. Från rekommendationer kommer vi välja en seriös handlare som erbjuder begagnade bilar i Norrtälje. Handlaren vi väljer kommer att behöva ha flera bilar som passar vårt behov. Vi gillar långsiktiga samarbeten, och väljer gärna en lokal aktör.

Bilen är en viktig faktor för vårt företag, utan bil kan vi inte jobba som transportfirma. Valet att köpa en begagnad bil är för att vi initialt inte har tillräckligt stor budget för att köpa en ny bil. En annan anledning är även att vi vill starta smått och sedan växa på längre sikt. Vi vill ha en mindre transportbil, med plats för tre fram och ett stort utrymme bak. Vi skulle även vilja köpa en bil i en blå nyans, då vi tänker att våra profilfärger ska vara blått och vitt. Kanske som denna bil: men inte i personmodell.

  1. No comments yet.
(will not be published)

  1. No trackbacks yet.