Nya och slipade skidor redo för backarna


Då jag var yngre brukade jag åka skidor väldigt ofta tillsammans med mina vänner. Det var vårt enda fritidsintresse och efter skolan hängde vi alltid i backarna till sena kvällen. De senaste åren har skidåkningen dock fått vara eftersom livet har tagit över och jag istället har fått prioritera jobb och familj. Nu börjar dock den allra mest intensiva tiden vara förbi, barnen har redan vuxit och blivit större och det är inte lika hetsigt på jobbet heller längre. Detta betyder att jag åter igen har möjlighet att ta upp mitt stora skidintresse.

Idag begav jag mig alltså på jakt för att köpa skidor i Stockholm, och jag lyckades faktiskt hitta dem redan på det första försöket! Inte illa! Det har tillkommit en hel del nya modeller och skidor med spännande finesser på marknaden sedan jag var ung, men jag körde på ett par vanliga alpina skidor i standardmodell. Jag fick dem för ett riktigt överkomligt pris, och bäst av allt är jag till och med fick de färdigslipade. Skidorna är med andra ord vassa och glider som bara den på snön, så de är färdiga att invigas i backarna så fort som möjligt. Jag kan för övrigt inte poängtera nog hur viktigt det är att slipa sina skidor regelbundet, för annars kan det bli riktigt jobbigt att försöka få dem i skick. Nuförtiden väljer de flesta att lämna in skidorna på slipning, men man kan självklart även göra det själv. Här kan du läsa om hur man går tillväga då man slipar sina skidor själv, det är inte så svårt som det låter. Kom ihåg att det alltid är både roligare och enklare att åka med ett par välskötta skidor som glider fortare och ger ett bra grepp på snön!

  1. No comments yet.
(will not be published)

  1. No trackbacks yet.