Personlighetstest på dejtingsidor


Att nätdejta har blivit mer och mer utbrett i Sverige. Fler och fler hittar sin partner på en dejtingsida online på internet. Hur kommer det sig att det har blivit så stort? Match.com säger att det genom dem träffas nya par varje dag. Frågar man runt bland vänner och bekanta så är det väldigt många som har en dejtingsida. Det finns allt från Match till eDarling, Happypancake, Badoo och Victoria Millan. Den sistnämnda har fått en del medial kritik då de i sin reklam har anspelat på att man kan krydda till livet med att starta en affär genom deras sajt.
För ett par år sedan var det nästan tabu att träffa någon via internet, de flesta som gjorde det försökte ofta undkomma den oundvikliga frågan om “var träffades ni?”. Så är det inte längre. Nätdejting har blivit en naturlig del av dejtande. Det passar många då de flesta jobbar mycket, umgås med samma vänner och har därför svårt att träffa nya bekantskaper som skulle kunna leda till något mer.

Nätdejtingsidorna är uppbyggda på olika sätt. När man registrerar sig på många av dem så måste man genomgå ett personlighetstest för att de sedan ska passa ihop dig med någon med en passande personlighet. Testen är inte speciellt långa, testet på Match.com innehåller 97 frågor där man svarar genom att kryssa i färdigifyllda svar. Testets frågor handlar om personlighet, grundvärderingar, syn på familj, kärlek och pengar. Det är framtaget av ett team psykologer med kunskaper inom relationsdynamik. När man gjort personlighetstestet kan man läsa en detaljerad personlighetsanalys på sin profilsida samtidigt som man får se en lista med potentiella partner som man enligt testet bör passa med.

  1. No comments yet.
(will not be published)

  1. No trackbacks yet.